Over ons

Het Kleine Theater is een theatergroep rond artistiek leiders Anke Engels en Vimala Nijenhuis. Deze twee acteurs/makers leerden elkaar kennen op de HKU acteursopleiding in de jaren 90. Toen ze elkaar jaren later weer tegenkwamen begon hun Kleine Theater avontuur in een kelder in Amsterdam West. Nu, inmiddels tien jaar verder, zijn ze uitgegroeid tot een niet meer weg te denken jeugdtheatergezelschap in Amsterdam en omstreken. Een groeiende groep gastspelers, muzikanten, eindregisseurs en betrokkenen achter de schermen zijn inmiddels onderdeel van de kracht van het gezelschap.

Het Kleine Theater maakte al 14 verschillende producties, die altijd op het repertoire blijven staan en die gemiddeld 15.000 bezoekers per jaar trekken. 

De voorstellingen kenmerken zich door aanstekelijk en herkenbaar spel, en een rommelzolder-stijl die zegt: ‘try this at home!’, wat ook veelvuldig gebeurt. 

Met de warmte, zorg en zachtheid, die in de voorstellingen ligt, heeft Het Kleine Theater de bescheiden ambitie een beetje tegenwicht te bieden aan de flitsende, toffe, knallende wereld waar kinderen in deze digitale tijd moeilijk onderuit komen. 

Veel voorstellingen vertrekken op basis van een klassiek sprookje of een oud verhaal of liedje. Humor, muziek, ambachtelijkheid, ontroering, mooie verhalen en de liefde voor kinderen vormen het fundament van Het Kleine Theater.


Ons team


Gylian Spek
Publiciteit/Grafisch vormgever

Greetje Mulder
Fotograaf

Mariëtte Ciggaar
Illustrator

April Bergvik
Schilder decordoeken

Bureau Vanaf2
Impresariaat

Saskia Habermann
Camerawerk

Bestuur


Helen de Zwart
Voorzitter

Arthur Pont
Secretaris

Ferhat Kaplan
Penningmeester

Marloes Marinussen
Algemeen bestuurslid

Back to top